Small Widget Spot

ellen-k.no

Small Widget Spot

Er PC-spilling dødt?

Hvis du er ivrig PC-spiller som ånder og lever for spill som LoL (League of Legends), DotA, World of Warcraft eller Call of Duty, så må du ikke la raseriet ta overhånd nå. Overskriften er bare et spørsmål, og ikke en påstand fra min side. Da skjønner du kanskje også hva dette innlegget skal handle om – har vi endret bruksområdet for datamaskinen, og heller valgt å spille videospill på det formatet det bør spilles på, nemlig konsoller?

Det har i alle fall jeg gjort stadig mer. Det eneste spillet jeg bruker noen timer på via datamaskinen, er World of Warcraft. Utover dette så spiller jeg nye spill på konsoll, og det er jo faktisk her de fleste spillene kommer. Bioshock, The Last of Us, Grand Theft Auto. Til og med FIFA-serien. Flere av disse titlene kommer til PC i etterkant, men da er det som regel snakk om dårlige porteringer der til og med kontrolleren er tilpasset en konsoll. Det kan se ut som PC-spilling blir mer og mer dødt.

Til og med FPS-spill

Jeg har vært innom en del skytespill, som kanskje egentlig gjør seg best på PC, men som jeg allikevel tar meg selv i å ville ha til konsoll. Både Battlefield 4 og det nyeste Call of Duty-spillet ble innkjøpt til min Xbox One. Grafikken er svært bra, kontrolleren er behagelig og jeg foretrekker faktisk å spille fra lenestolen enn å sitte på kontorpulten. Er det et tegn på at jeg begynner å bli gammel, eller er faktisk PC-spilling ut?

Det nye bruksområdet for datamaskinen min har blitt nyheter, Facebook og nettbank. Jeg har kvittet meg med stasjonærmaskinen, og bruker derfor bare en laptop. Det gjør at det blir mye sofaligging med datamaskinen, og derfor er den ikke særlig egnet til spilling. Allikevel er det greit å spille WOW med en trådløst mus og et eksternt tastatur, men Call of Duty, nei – det hører nå hjemme på konsoll for meg. Det er nesten litt synd, for jeg har alltid elsket PC-gaming, men jeg føler rett og slett at den tiden er forbi.

Kun for hardcore

En gruppe med spillere som absolutt ikke dropper datamaskinen, er hardcore-spillere. De som spiller aktivt og hardt i spillene som jeg nevnte innledningsvis. Men det viser at PC-spilling ikke lengre er for alle, da spill som The Sims-serien stadig blir mer populær på konsoll og bærbare maskiner fremfor datamaskiner. Nå er det kun «geekene» som spiller på PC, mens vi andre skaffer oss en dedikert spillmaskin som gir oss det vi vil ha.

Den synkende interessen for å spille på PC, må nok spillutviklerne ta en del av skylden av. Det virker som de utelukkende fokuserer på konsollmarkedet, og heller slenger ut en dårlig portering i etterkant til de som foretrekker datamaskin. Det gjør at mange får en dårlig erfaring med dette, og nærmest føler seg tvunget over på konsollformatet. Vel-vel, markedet vet hva de vil ha, og det ser jo lyst ut for Microsoft, Sony og Nintendo fremover.

Dog ikke fult så lyst ut for produsenter av spillutstyr som Nvidia, Razer og så videre…