Small Widget Spot

ellen-k.no

Small Widget Spot

Spillfigurer

I løpet av mine ni-og-tjue år på denne jorden, har mange år gått med til spilling. Det er ingen hemmelighet. Jeg har vært igjennom svært mange spill, med NES og SNES som de to første spillmaskinene, uten at jeg tør å tenke på antallet. Det betyr også at jeg har møtt en rekke superhelter, spillfigurer og hovedpersoner som har skapt et viss inntrykk på deg. Da snakker jeg om alt fra Super Mario til «ekte» personer som Joel fra The Last of Us.

Mange spill har svært gripende historier, som gjør at du skaper et visst forhold til hovedpersonen. Men det må naturligvis ikke være trist og dramatisk – vi har vel alle et forhold til Super Mario? Den lille, fyldige italienske rørleggeren som elsker pasta og pizza, og som alltid har en uoppgjort sak med en viss overdimensjonert skillpadde.

For hva er det egentlig Nintendo har gjort for å klare å presse ut flere titalls bestselgere, med den nærmest samme historien? Mario skal redde prinsessa, som har blitt kidnappet av Bowser. Da må han banke en rekke Goomba-er, noe han klarer ved hjelp av noen sopper. Det er bunnoppskriften i nærmest alle Mario-spill, til og med i spin-off-er som Mario Kart og Super Smash Bros har disse en viktig rolle. Nøkkelen til suksess mener jeg bygger på å ha en spillfigur spillerne elsker.

Mange favoritter

Super Mario er helt klart et slags idol og symbol for meg, da han var et av mine aller første møter med spillindustrien. Siden mitt første Super Mario Bros.-spill på NES, har jeg nok vært igjennom de alle, og kjøper fortsatt nye Mario-spill i dag. Protagonisten i Zelda, Link, er også en viktig spillfigur med meg. Generelt kan jeg si at de fleste figurene som Nintendo har presset ut, har vært gode karakterer med sin egen sjarm.

Men det er ikke bare tegneseriefigurer som gjør inntrykk. Nevnte Joel fra Last of Us har funnet veien til hjertet mitt. Hans personlighet er fengende, og bidrar til spillets ekstremt gode historie. Det samme må sies om Nathan Drake fra Uncharted-spillene, som gir en ekstra dimensjon til historien. Det kan man faktisk si om Kratos i God of War også – en hovedfigur som spillet kanskje ikke ville klart seg uten.

Mine favoritter

Jeg kunne snakket om gode spillfigurer i evigheter, for det finnes såpass mange av de. Et vellykket spill bunner ofte ned i om hovedkarakteren klarer å gjøre et inntrykk på spilleren. Når det da kommer til mine favoritter, så er Super Mario en selvskreven favoritt. Jeg vil også trekke frem samtlige tre hovedkarakterer i Grand Theft Auto 5, som med sine unike historier og personligheter gjør at man virkelig blir kjent med dem igjennom spillet.

Pokémon har også betydd mye for meg, og her er Pikachu en selvskreven favoritt. Ikke minst må jeg trekke frem de ulike karakterene fra Assassin’s Creed-serien, som alle forteller sin historie på en utmerket måte. Det må også kanskje sies om Bioshock-karakteren, Booker. Nå havna jeg egentlig litt på villspor merker jeg, ettersom jeg ikke klarer å peke ut noen soleklare favoritter. Jeg får oppsummere med at alle spill som har en plass i hjertet mitt – også har en spillfigur som er verdt å ta vare på.